Saker du behöver veta inför badrumsrenovering

Du är långt ifrån den enda som är peppad på att börja göra om i badrummet och förvandla det till ditt drömbadrum med badrumsrenoverare i göteborg. Men innan du gör det finns det ett par saker som kan vara bra att tänka på. Här nedan kan du läsa mer om vad du behöver veta innan du drar igång med projektet.

Renoveringens omfattning

Till att börja med behöver du veta vilken typ av renovering du är i behov av. Behöver du byta ut det mesta och bygga om i badrummet är det en totalrenovering du är ute efter. Men om du bara ska fixa till ytskiktet är renoveringen mindre omfattande vilket även kommer att synas på fakturan. Därför behöver du ta reda på hur pass omfattande renovering du behöver, och har råd med.

Badrummets behov

Sedan kan det vara bra om du vet vad ditt badrum är i behov av. Leta efter inspirationsbilder och gör en lista över vad du vill ha i ditt badrum. Tänk gärna på att badrummet ska vara funktionellt och smidigt att använda. Är ni flera personer kan det till exempel vara aktuellt att installera flera handfat i samband med renoveringen.

Du är skyldig att ta hjälp

Många gånger innefattar en badrumsrenovering att du behöver fixa med elen och vattenledningarna. Det här är något du inte får göra på egen hand. Du är skyldig att anlita en auktoriserad rörmokare och en elektriker om du behöver dra el eller rör. Det finns regler och lagar som styrker att du är skyldig att göra det. Dessutom täcker det inte dina försäkringar om du som privatperson har dragit elen i badrummet själv eller mixtrat med badrummets rörledningar. Därför ska du kolla upp vilka olika hantverkare som finns och anlita de inför badrumsrenoveringen.

Skriv kontrakt

När du har hittat ett bra företag som ska hjälpa dig med badrumsrenoveringen är det viktigt att ni skriver kontrakt. I kontraktet ska det stå när arbetet ska ske och vad det kommer att kosta. På så sätt har du något att förhålla dig till ifall något problem skulle dyka upp när hantverkarna lämnar. Du ska alltid ha skriftliga avtal eftersom muntliga avtal är mycket svåra att bevisa.

Hållbara lösningar

I och med att en badrumsrenovering är dyrare än en vanlig renovering är det bra om du tänker att badrummet ska vara trivsamt och fungera i många år framöver. Välj gärna hållbara lösningar och inred med en stilren design för att du ska trivas med ditt badrum. Planerar du att sälja är det säkrast med ett klassiskt badrum.