Olika städfirmor

Det finns flera olika sorters städfirmor, där alla har sina egna specialområden. Vissa städar industrier, större företag, sjukhus med mera. Andra städfirmor anlitas av kommunerna för att städa hos de som har hemtjänst, eller hos privatpersoner som själva valt att överlämna städningen till någon annan, och ta vara på tiden som blir över till roligare saker. Det finns också städfirmor som städar trappor, allmänna utrymmen i hyreshus, och de som sysslar med flyttstädning.

Olika former av städfirmor

Husreningstjänster är ett annat namn på en städfirma och de erbjuder som sagt många olika tjänster. Nu när alla jobbar mycket och har flera fritidsaktiviteter efter jobbet, både när det gäller dig själv och barnen i familjen, blir ofta städningen eftersatt. Ändå vill väl alla ha ett städat och rent hem, men att få tiden att gå ihop är svårt. Det finns olika sorters av hushållsrengöringstjänster som exempelvis enskilda firma, franchises, frilansande företag och städserviceföretag. Vissa städtjänster kan också klassas som hushålls- eller kommersiella städtjänster.

Inhemsk städbyrå

Har du en inhemsk städbyrå är du verksam som chef, och tar in regionala städare som städar åt dig. Den här formen passar för dig som tycker om struktur, boka tid och plats, och att marknadsföra din firma. Själva städandet sköter andra som i sin tur är bättre på den uppgiften. Det finns också något som kallas lite kryptiskt för Mamma hjälp, som trots namnet består av en grupp människor, både kvinnor och män som erbjuder hushållsnära tjänster i ditt hem. Att det kallas Mammas hjälp beror på att det är helhetstjänst och avlösning kan fås av https://www.alberts-service.se/stockholm/. Du betalar med andra ord bara en låg timpenning för arbetet som görs.

Frilans

Om du arbetar som frilans är du varken licenserad eller försäkrad, och du kan jobba med olika sorters jobb samtidigt. För dig som tycker om att ha många bollar i luften och vill göra flera olika sorters privatjobb samtidigt, är frilans ett jobb för dig. Du väljer din egen arbetstid, och jobb efter dina behov. Det som behövs är bra självdisciplin, och har du det är den här formen perfekt. Det har blivit vanligare att arbetslösa, men också anställda som frilansar inom städyrket på sin fritid.

Franchises

Att ha ett företag som franchises är numera vanligt. Det är en slags affärsmodell, där du hyr en affärsverksamhet som är nyckelfärdig. Exempel på sådana koncept är bland annat McDonalds, Gants klädesbutik och Pressbyrån. Det finns i dag nästan 1 000 olika franchiseskedjor i Sverige som omsätter omkring 300 miljarder kronor. Om du hyr städpersonal från en franchiseskedja kan du känna dig trygg, alla företag är försäkrade, har korrekt tillstånd och de anställda är både erfarna och kompetenta inom området.