Gör hemstädningen roligare och smidigare 

Det finns alltid sätt att kombinera “tråkiga” saker med lite roligare saker. En av de bästa anledningarna till att göra det är att saker och ting blir smidigare.  

Så görs städningen i hemmet smidigare 

Alla vet om hur segt det kan vara att bara tänka på att man ska städa. Det känns segt redan på förhand och att lyckas motivera sig är allt utom enkelt. Tanken av att börja städa får en snarare att vilja gå och lägga sig igen. Men för att kunna lösa det här dilemmat bör man fundera på hur man ska gå till väga för att få städningen att antingen bli rolig, effektiv eller åtminstone smidigare. 

 Att göra det roligt kan vara den bästa lösningen om man är ensam. Att dra igång lite musik och dansa ikapp med dammsugaren kan hjälpa en hel del. Även om man kanske inte orkar det under två timmar kan det i alla fall hjälpa delvis. Att bara få en del av städningen att gå fortare får anses vara något lyckat. 

Rengöring ugn rengöringsmedel

Men det är inte alla gånger som man är ensam när man ska städa. Om man bor i någon form av kollektiv, kanske i en studentkorridor, är det här något man verkligen bör dra nytta av. Att göra något tillsammans går nästan alltid snabbare än att göra det själv. Om det är en stor korridor kan man till exempel lösa det genom att dela upp arbetsuppgifterna. 

Samma sak gäller om man är en familj. Säg att det är en relativt traditionell svensk familj med två föräldrar och tre barn. Då kan man enkelt dela upp städningen i huset genom att olika familjemedlemmar städar olika rum. Barnen kan börja med att städa sina egna rum medan föräldrarna plockar i ordning en del saker. När någon sedan dammsuger kan de andra skura och moppa, och vad mer som behövs, i efterhand. På det här sättet kan ett stort hus städas relativt snabbt, utan att en person behöver göra allt jobb själv. 

 Hur snabbt kan du städa? 

Att stresstäda är kanske inte alltid det bästa. Man ska se till att garantera sig själv om att städningen ska göras på ett rätt sätt. Men att utmana sig själv hur fort man kan göra något är ett sätt för att få tiden att gå fortare. “Hur snabbt hinner jag dammsuga vardagsrummet?”. Att göra en sådan utmaning kanske inte får själva städningen att gå fortare. Däremot känns det så, eftersom man inte tänker på vad man gör, utan försöker slå en tid.